RSS

ett litet tips..

Helgen är över och en ny arbetsvecka har börjat. Det är skönt att man trivs bättre och bättre med arbetet för varje dag. Nästa vecka har jag ledigt för då är det nämligen bibelcamping i i Haderslev Næs. Det blir roligt att återse några gamla LMH'are igen!!

Ett litet tips: Tappa inte bort din nyckel! Det kan ge vissa problem, men bara när du först insett att den är väck..

Jag fick ett helt fantastiskt sms idag som jag också bara måste ge vidare. Jag hoppas det danska språket inte är allt för svårt att förstå.. =)
"Hvis der kommer stormvejr, skal du ikke fortøje båden ved kajen eller noget andet sted på land. Så bliver båden slået i stykker. Sejl den ud på dybet, og hejs fire solide ankre ned. Da vil båden ride stormen af. -Hvis du vil, at dit liv skal få bærekraft og beskyttelse gennem alt det du møder i livet, så lad ankeret falde på det dybe vand i fælleskabet med Jesus..."

Bibelen siger: Det håb er som et anker for sjælen; det er urokkeligt og sikkert og rækker ind bag forhænget. Hebr. 6:19

Att kasta ankaret i det djupa vattnet, är kanske lättare sagt än gjort. Du ser nämnligen inte var det tar vägen. Men låter du ankaret falla ner i det djupa vattnet kommer du däremot få möjligheten att känna att det sitter helt och hållet fast. Även om det stormar som aldrig förr... Låt inte ditt ankare, din tro, ligga i lastrummet på din båt -> där gör det ingen som helst nytta. Fäst blicken istället på Jesus!

Fäst dina ögon på Jesus
se in i verkligheten själv
Alla ting runtomkring smälter bort som snö
i ljuset av Hans ära och makt

Fäst dina ögon på Jesus
se in i verkligheten själv
Se upp till Hans kors och du ser Hans triumf
i den död som blev livet för dig

internetavbrott

"sekunder, minuter, timmar, oh, tiiiiiden går" - den sången har kört runt i huvudet hela dagen, nästan. Men det är helt sant, tiden rinner iväg och nu har ytterliggare en arbetsvecka gått. Jag börjar trivas riktigt bra på arbetet och det är skönt, då de gärna ville att jag skulle fortsätta arbeta hos dem under hela hösten! Arbetskamraterna gör verkligen hur mycket som helst om man ska kunna trivas på ett arbete, och jag är nog lyckligt lottad, som fått många i varierad ålder och humor.

Jag har faktiskt varit utan internet i nästan en hel vecka.. Det har varit något rappell med min dator som gjort att den strejkade. Men så plötsligt valde datorn att samarbeta lite med mig idag. Tack för det, men det har faktiskt varit skönt att inte sitta så mycket vid datorn, och man får så mycket annat vettigt gjort istället.

Igår var jag med till LMU avslutning där vi grillade och spelade rundboll, en annorlunda , och mycket bättre form för brändboll, och det var bara huuur kul som helst! Ett tag sedan man hade så roligt =)

Min kära, goda vän och granne en våning upp, Ruth, åker hem för sommarlov om någon timme. Det blir lite trist och ensamt utan henne, men snart är det august och då kommer hon tillbaka..


Dagens bibelvers: Jag är betryckt och fattig, men Herren har omsorg om mig.
Min hjälp och befriare är du. Min Gud, dröj inte! Ps. 40:18

Äntligen lördag

Ibland flyger bara dagarna iväg. I torsdags arbetade jag hela dagen och sedan var det LMU, ungdomsmöte, och i fredags arbetade jag också hela dagen och på kvällen var det spelafton. Det var riktigt skoj! Risk skulle ju självklart spelas och som alltid blev det förbjudna allianser och brutna muntliga avtal. Men det är ändå det som är charmen med Risk. Kanske inte när tärningarna inte slår som man vill och man är fyra länder från att klara sitt uppdrag och sen blir det förstört av motståndaren man själv skulle slå ut.. men trots det är det enormt roligt!

Jag har inte fått klart för mig hur många det är som bor i min trappuppgång. Jag ser nästan nya ansikten hela tiden. Men ser man på antalet produkter i duschen eller antal förpackningar vid tvättmaskinen så borde ett tjugo-tal kunna bo här.. Riktigt så många är det nog inte, men det är definitivt fler tjejer än killar.

Idag är det äntligen en ledig dag. Puh, vad mycket energi det tar att arbeta. Det har jag inte helt vant mig med än. När man suttit vid en skolbänk det senaste året och inte varit särskilt aktiv förutom en timme om dagen då vi spelar volley, till att gå i raskt tempo i 7 timmar med en halvtimmes paus. Utöver det har det blivit mellan 10-20 km på cykel varje dag för det har alltid varit papper eller andra dokument som skulle ordnats och trots jag bor i centrum så är det långt till både det ena och det andra.. Så motion får jag, i stor mängd, och det är ju på sitt vis bra, för många säger ju att det där med motion ska vara hälsosamt...


Dagens med stort D.

Mitt första tabbe på jobbet hände idag.. Jag är ju ny på jobbet, tredje dagen idag, så jag är fortfarande på introdagarna. Och i morse började vi klockan sju, som vanligt, och det är alldeles för tidigt ibland, som idag. Så sitter jag där klockan sju och det är så att de första 20 minuterna snackar personalen om det ena än det andra. Och plötsligt skulle bossen förklara för mig att det är två praktikanter i gruppen.. och så råkade jag sluta lyssna för tre sekunder och sen hör jag han säga: "Så maria är här med oss idag och sen ska hon gå med den andra gruppen imorgon."
Tänk dig då mig, halvliggandes i stolen, och ögonbrynen nästan i hårfästet och ansiktet som ett enda stort frågetecken. Jag kunde då absolut inte få det att stämma att en av eleverna, eller de andra arbetarna där för den delen, hette maria, för det var en tjej och en kille och tjejen hette då absolut inte maria. Till slut frågade jag: "Hvem er maria?!" Och så svarar han: "Det er ju dig. " Och mitt svar då blev något i stil med: "nå, så jeg heder maria.."
Så dumt och djupt pinsamt!


Annars har dagen gått rätt smidigt! Fick besök av gamla LMH'are på min självaste födelsedag, och det bjöds på kakor och tårtor i plural. Riktigt trevligt att få besök, verkligen!! Till och med familjen som äger trappuppgången jag bor i kom på besök och av dom fick jag bland annat en toast! Jag har bara de bästa hyresvärder! På måndag har de bjudit oss på grillfest i trädgården =) Det blir festligt.

Nejda.. nu är det sent igen och imorgon ska jag sitta vaken i personalrummet klockan 06:59 exakt.

håll igång..

Japp, då gäller det ju att hålla sidan lite vid liv..
Jag har haft en lång dag idag, och än är den faktiskt inte ens tre. Så längre än så här, blir den ju förstås. Men när man går upp klockan sex som jag gör nu för tiden, hinner man faktiskt med en hel del innan klockan är tre..
Finns det något mer irriterande än att cykla till andra sidan stan för att få ett stycke papper, men så har dom stängt, dvs. man har cyklat helt i onödan? Nej, och ännu mer trist är det då man gör det två dagar i sträck, med samma resultat. Som igår till exempel. Jobbade från sju till två och skulle sedan cykla till Højbjerg, till Skattecentret i Århus, för att få ett skattekort. Ja, det är ett sånt där kort som gör att man slipper betala skatt på de första 43 000 kronorna man tjänar. under ett år. Så då jag kommer in till receptionen, flåsandes efter min cykeltur, lägger den damen med det röda läppstiftet huvudet på sne och säger att de hade stängt för en halvtimme sedan. Osis! "Kom tillbaka en annan dag, men innan klockan två" säger hon och ler... Så idag, fick jag gå från arbetet 1,5 h innan jag egentligen skulle ha slutat, men med lön (tack för det), så då befann jag mig på skattekontoret 13:32 exakt, och nu står en annan dam i receptionen. Hon såg precis ut som den där äldre damen med vitt hår, i Vintergatan 5A som jag såg för säkert 15 år sedan på SVT1. Och så säger hon att den del av Skattekontoret som har auktoritet att skriva ut det dokumentet jag behövde hade stängt idag för någon speciell anledning.. blablabla.. Man känner bara att man blir mer grinig, men det är ju inte "Vintergatan-damens" fel att de hade stängt, så de lönade sig ju inte att beklaga sig hos henne. Så ett djupt andetag och sen stormade jag ut, cyklade en mil räser hem och åt lite glass. Så nu är allt bra igen.. Men på torsdag blir det tredje gången gillt!

Hoppsan hejsan!

Ja, då blev det att man själv börjar med något som många andra hållit på i flera månader, om inte år! Det blir intressant att se hur länge jag håller den öppen, men än så länge ser det ju lovande ut =)
Yes box! Jag är en 21-årig flicka som upplevt både ett och annat. Arbetat i USA och Norge (självklart Sverige också), men har det sista året flytt min kos till Danmark. Ja, berest är nog ordet, men än har jag inte satt min fot i varken Asien, Afrika eller Oceanen. Det tar jag på sikt!
Men tillbaka till Danmark-> varit elev på LMH - Luthersk Missions Højskole (eller som några danskar kallar det: Lediga Mäns Hopp), i tio månader, där jag fick fördjupa mig i Den Heliga Skrift, Bibeln. Det är nog det bästa jag gjort i mitt liv so far..
Men nu då? Jo, när højskolelivet tog slut var jag inte helt färdig med Danmark, utan valde att ta det stora klivet över Stora Bælt, dvs. JYLLAND, och närmare bestämt Århus, och här har jag nu bott i två hela veckor plus en dag! Det blir spännande att se hur det kommer att gå...



Dagens bibelvers: Jag är betryckt och fattig, men Herren har omsorg om mig. Min hjälp och befriare är du. Min Gud, dröj inte! Ps. 40:18