RSS

Målarbyxorna på!

Wei! Äntligen är det dags att flytta från mitt rum i källaren! Jag ska flytta riktigt långt. Hela EN våning upp =D Det är nämligen så att Ruttis (en jag gått på lmh med) rumskamrat har flyttat ut, och jag ska ta hans rum. Nu kommer vi äntligen att bo tillsammans! Jag fick en chock då jag såg rummet, för ena väggen och dörren var helt RÖD! Tänk att en kille kan ha stått ut med det. Jag klarade en dag, sen köptes det målarfärg och mendan allt målades vitt, spelades 'Simon Nielsen' på maximal volym. Imorgon får listorna en rundtur och sedan kan jag flytta in på riktigt!

Den bästa dagen i veckan..

Då har Virksund flugit förbi, med en lagom hastighet. Det var härligt att komma till västjylland igen, men när det blivit lördag (igår) hade man blivit mätt på bibelcamping så då var det inte så svårt, som det ibland är, att ta farväl av sina gamla, men även nya vänner som jag fått på Virksund.

Det är inte så mycket man kan klaga på denna vecka; Det var bra förkunnelse i både predikningar och seminarer. Det är riktigt smart att förmiddagsmötet kl 10, är uppdelat på två platser. Även om det är de ungas vecka så är det stor skillnad mellan att vara 15 eller 30 år. Så därför är det två tält om förmiddagen där det är möte samtidigt så de yngre går i ena tältet och de lite äldre går i det andra.

Haha.. det hände något riktigt skoj idag. Jag tog på gudstjänst i Sct. Paul Kirken med Daniel, en som jag lärde känna på Virksund, och efter gudstjänsten så kom vi att snacka med föräldrarna till en jag har gått på LMH med. Plötsligt frågade mamman om vi var syskon! Hon hade nog glömt att jag var svensk, men jag tar det bara som en komplimang att jag var så bra på danska =D

Efter gudstjänsten idag fick jag också ögonkontakt med en kändis! Ingen mer än Michael V. Knudsen!! Han är danmarks (bäste) handbollsspelare, och han har till och med varit världens bästa handbollsspelare med den positionen han spelar i. Wow.. =D haha. Det ska ju kanske också nämnas att Danmark blev Europa Mästare 2008.

Man är heeelt slutkörd efter en vecka på camping. Sov direkt då jag kom hem igår och sov 13 timmar, och nu vill jag krypa under täcket igen. =) Det är kanske en grund till att det bara är bibelcamping en gång om året =P

hej och hå

Hoppsan hejsan vad tiden rinner iväg. Jag har blivit riktigt busy nu med alla möjliga grejer. Så busy att jag är så trött på kvällen att jag hinner somna innan jag ställer väckarklockan. Det medförde att jag denna morgon vaknar upp lagom förvirrad av att min arbetskamrat väcker mig. Strålande Maria - bli väckt en halvtimme efter jag skulle suttit på min stol i personalrummet, med en kopp kaffe i handen. Djupt pinsamt!

Annars händer det mycket här i sommar. Arbete under dagtid och denna kväll var det LMU. Spilleaften stod det på programmet där vi lärde oss ett färöiskt (Färörarna) spel som var "neger och president" -fast baklänges. Lite komplicerat, men enormt skojigt!

Imorgon är jag faktiskt ledig! Skönt, men ingen sovmorgon för det. Jag ska flytta en våning upp i samma uppgång den 1 Augusti och imorgon, tidigt, kommer det en och ska se på mitt rum. När då denne gäst har glott under både säng och soffa ska jag köra bil (!) till Fjellerup. Har ingen aning var det ligger, men det är där Nyt Liv har sin bibelcamping. Några LMH'are är där, så det blir roligt att få se dem igen!!

Efter en dag i Fjellerup blir det arbete för hela slanten i helgen och söndagkväll åker jag upp till Virksund Bibelcamping. Åh, vad fantastiskt det blir att den kommande tid blir fyllt av predikningar och social gemenskap!

Tack och hej leverpastej!

Så har en vecka passerat..

Så har bibelcampingveckan på Haderslev Næs snabbt passerat förbi. Jag åkte tåg och buss ner till Haderslev i måndags och kom hem till Århus i går. Det är många intryck och upplevelser som man länge kommer att minnas.

Jag blev positivt överaskad över att bibelcamping på Haderslev Næs var så bra som den var och jag längtar till nästa år. Det är så att det är bibelcamping i tre veckor, och en av de veckorna är "ung uge", då det nästan bara är ungdomar. Denna vecka kom det omkring 500-550 ungdomar! Sen är det också några äldre par som inte märkt att de har fyllt 75 år, men det är bara trevligt att de i varje fall känner sig lite ungdomliga =D. Att veckan blev så fantastisk som den blev har nog mycket att göra med att det kom så många, hela trettiofyra styckna LMH'are från 08/09. Några var med en afton, andra ett par dagar. Och då fanns det ju dem som var där hela veckan, som bjöd på mat och dryck och socialt umgänge i husvagnens förtält från morgon till sen kväll, varje dag!! Bara det att en svensk flagga hissas på platsen, för min skull gör att man känner sig extra välkommen. Då den en dag inte blev hissad fick jag ironiskt skälla ut LM's ungdomssekreterare (som har den bästa humor) tills Frank o Kristian tog initiativ och satte upp den igen! Jag visste ju inte hur man gjorde.. de har några märkliga flaggstänger på Haderslev Næs, där de fick ta ned hela stången för att sätta flaggan i topp. Tänk så mycket rappel för en flagga, men det är ju inte vilken flagga som helst =)

Det var några riktigt braa predikningar/bibeltimer vi fick lov till att höra. Under de fem förmiddagsmötena fick vi genomgått Galaterbrevet, Efesierbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet och 1 Tessalonikerbrevet med Flemming Poulsen och Christian S. Maymann. Kvällsmötena blev hållna av Peter Rask, som talade öppet, förmanande och så konkret. Det är en stor fördel att det är samma person som håller flera sammanhängande möten eftersom det både är lättare att följa med men också det att det blir mer fördjupning i ämnet då alla mötena hade sammanhang.

Finns det då inget negativt om bibelcamping?! Jo, klart det gör, men det är mindre kul att skriva om. Det kan aldrig bli perfekt, det har jag insett att det inte är lönt att sträva efter. Det kan dock bli bättre.. Det är ting som görs på andra sätt i Danmark än vad det görs i Sverige, som man nu själv ska skapa sin egen mening om. Men vad det än är, och så länge det inte tar fokuset bort från korset, det kors Jesus dog på för din skull, så menar jag att det är OK.
Kort och gott: Åk på bibelcamping. Du ångrar det inte. Ja.. eller så gör du det, men då har du i varje fall med dig en erfarenhet.

Nu är det en veckas mellanlandning innan Virksund Bibelcamping som är vecka 30. Det är lite märkligt att inte vara på Fridhem som jag alltid har varit innan, men jag tror inte det skadar med lite variation. Men innan Virksund BC, kommer Julie på besök till hos mig i ett par dagar. Det är med hon och sex andra danskar jag ska åka till Tanzania i okt/nov. Jeg glæder mig hel vildt!

Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe,
medan vi ännu var syndare. Rom 5:8


Söndag

Åh, söndagar är bara så härliga! Speciellt då man är ledig från arbetet. Först var det Gudstjänst i Aroskirken, (Luthersk Mission) där Peter-Leif H. predikade, och sedan festlig söndagsmiddag med Mette och hennes bror. Tacos och sedan en cooktail med persikor till efterrätt. Mums fillibabba!

Imorgon är det då dags att se vad som händer på bibelcamping i syd jylland. Ska bara få väskan packad och klar innan klockan tolv. Då ska jag nämligen på medicin kurs och när jag lärt mig pillernas namn får jag lov att gå.

Lysetoglivet.dk är en hemsida jag varmt rekommenderar. Där finns fantastiska predikningar/bibellektioner i mängder med bland annat Hans Erik Nissen, Frank Jacobsen, Mikkel Vigilius och Daniel Burgdorf. Helt gratis och lagligt att ladda ned. Dock är dem på dansk, men tänk då om det hade varit på kinesiska. Då hade det varit en aning svårt att förstå =P

Back on saturday..