RSS

Århus amatör symfoniorkester!

Hej och hå, vilken dag! Hm.. var ska jag börja?! Efter att jag 'snoozat' en hel timme kunde jag till slut släpa mig upp ur sängen klockan 7 i morse. I min värld - mitt i natten! Men det var ju också en orsak till att jag utsatte mig själv för något så brutalt. Jag skulle nämligen på återbesök hos läkaren. Helkomiskt blev det då jag i receptionen skulle anmäla att jag kommit. För innan jag säger vem jag är utbrister receptionisten: "Jaha, så du är här igen!" Det var kanske lite dumt att gå vilse under förra besöket om jag idag ville smälta in bland alla andra patienter. Menmen, vi fick båda ett gott skratt, och det skadar ju inte. När jag sedan träffar läkaren kommer dommen. Suck! Allt han sa, hade jag liksom hört ett par gånger (!) förr. "Du får inte börja arbeta än. Jag sjukskriver dig en månad till!!"

När jag sen kom jag hem, satt jag först och tjurade i ett par timmar, innan jag kunde få mig själv till att göra de muskelövningar som jag fått av ergoterapeuten.

Men dagen slutade faktiskt på topp! Jag har börjat spela i orkester igen, och inte i vilken som helst. Det är härmed en stor ära, för lilla mig, att skriva att jag dammat av min cello och att jag nu spelar i Århus amatör symfoniorkester!
(http://www.amatorsymfoni.dk/) Nästa konsert har vi redan den 12 december, det vill säga, att vi bara har två övningstillfällen kvar. Så det får bli en hel del övning här hemma, när jag är så här ringrostig.. Men ack, jag hade glömt hur roligt det var att spela!!

Gratiskonsert!

Konservatoriet i Århus är bara 10 minuters gångväg från lägenheten. Snacka om lyx. Lyxigt är det också då det nästan är en koncert per dag, hela året! Helt otroligt. Dessutom är många av dom gratis, och det tycker ju jag om. Men vissa dagar har de till och med två konserter på en kväll. Som ikväll, så lösningen var att gå på bägge två. Efter övertalning drog jag med min rumbo och skulle visa hur skojit det är att gå på gratis konserter. Den första, en tvärflöjtskonsert var okej. Ingen wow-känsla, men de var ändå bra musiker. När denne var slut, gled vi smidigt in i nästa konsertsal och hann pusta ut i en halv minut innan den startade. I programmet stod det "rytmisk konsert med tre gitarrister", men det visade sig vara en rock-konsert. Hoppsan hejsan.. det slutade närmast i katastrof för vår del. Men som tur var, var det en gratis konsert, så inga spillda pengar, bara tid och energi. Men tid har jag massor av, och energi.. hm, ja, den ligger på minus vid det här laget ändå.

Idag har jag också röstat i det danska kommunvalet. Märkligt. Det trodde jag inte att icke-danska-medborgare fick göra. Men förra veckan fick jag ett valkort och idag gick jag glatt till vallokalen och det var inga problem. Det var dock lite svårare att veta vem man skulle rösta på. Mitt alternativ var att blunda och kryssa för den pennan landar på, eller välja den som hade finast namn. Demokrati är underbart!


Vilodagen

Jag befinner mig åter på dansk mark. Jag har, kanske märkligt nog, saknat min lilla 14 kvadratmeter stora rum och min unika fjädersäng. Nej, det stämmer inte riktigt. Men jag har saknat min kära rumbo och mina danska vänner. Längs vägen mot Århus, blev det en helg på Sjælland, där LMH's missionskonferens "Mission '09" gick av stapeln, med både dunder och brak. Men då fredagens migrän, med all dess biverkning, fortsatte lika obarmhärtigt under lördagen, for jag till Århus en dag tidigare än planerat.

Det är alltid roligt att hitta pengar! Det gjorde jag idag. Jag hade en tjock bunt med kvitton som jag skulle slänga, men tänkte att jag borde kolla igenom dom ifall det skulle vara något viktigt kvitto. Så medan köksbordet täcks med kvitton från det senaste halvåret hittar jag en dansk 200-lapp! Nu kan jag göra en kopia av husnyckeln jag tappade bort förra veckan. =) Wei!


Extreme blogg makeover!

Så blev det dags för ett helt nytt utseende på bloggen. Ja, vad tycks? (det är fortfarande under redigering.) Det var ju så att jag hade lite tid över, och så plötsligt satt jag vid datorn en hel dag med detta resultat. Det är ju trots allt inte varje gång man ser ett resultat när man suttit bort en dag med denna mackapär. Men snacka om att rikligt slösa bort tiden. Men den hade tyvärr en del biverkningar: förutom fyrkantiga ögon, lider jag nu också av kulrygg och höftledsdysplasi..

Nu väntar det glass och bär! Det är fantastiskt att vara hemma.

SNÖ!

Snön har äntligen kommit! Och den ligger kvar denna gång!!

Hoppsan.. Vallen igen!

Jag hade precis slagit mig till ro en vecka i Århus, efter det den långa turen runt rikets alla hörn, innan jag började vimsa runt igen. Jag hade nämligen den stora förmånen att visa några ingrodda danskar, ett svenskt läger. En hel karavan, dvs två bilar som längs vägens blev fullsatta, körde på torsdagens morgon från Aalborg mot Smålands Silverdalen. Vägen dit bjöd på alla dess lustigheter. Några fick för första gången se barrskog, men den stora upplevelsen kom ca 10 km från ankomstorten då en livs levande älg ville göra oss sällskap. I Danmark får man lära sig att man ska hellre köra ned de fyrbenta djuren, istället för att väja, men då det gäller älgar är det inte en särskilt bra idé. Danskar som tidigare pratat så snällt om älgar, fick i varje fall se att de djuren inte är så exotiska som de tror! Och det var nästan synd om Jacob som för andra gången på två veckor måste förklara sig för chefen, varför hans arbetsbil måste bytas ut. Men han var vid gott mod, det kunde trots allt gå mycket värre. Bara tänk, hade de haft förardörren på vid gavel, hade ju älgen trevat rakt in i bilen, istället för att den nu galant stångade bilen så den åkte ner i diket.

Under AHL-lägret's senare hälft, som var enastående btw, fick jag för mig att åka hem till päronen, igen! Tredje gången på mindre än tre månader. Det är ju nästan rekord! Så nu njuter jag Norrlands lite långsammare tempo. Men det är fortfarande ingen snö! Vad är det som händer, global uppvärmning?! Hur länge jag blir hemma får jag se. Ingen tillbakaresa är bokad i varje fall, för det finns inget bättre än att bara ta det som det kommer. =)

Den som har gärningar att peka på får sin lön, inte av nåd utan som något han har förtjänat. Men den som utan att bygga på gärningar tror på honom som förklarar den ogudaktige rättfärdig, honom räknas hans tro till rättfärdighet. Rom 4:4-5