RSS

liten uppdatering...

Tiden flyger bara iväg! Igår var sista anmälningsdagen för höstens studier. För mig är det ju katastrof-svårt att välja vad jag vill läsa om fyra månader, då jag kan ändra yrke flera gånger per dag! Men till slut blev det receptarie/farmakonom/farmaceut. Ja, kärt barn har många namn. Jag sökte både in i Sverige o danmark, och det är ett invecklat rappel med att klura ut vilka utbildningar som inte kan användas i respektive land, och behörighet. Receptarie - farmakonom är samma namn för samma utbildning i Sverige resp. Danmark. Jag är behörig i Danmark, men inte i Sverige. Och den Svenska receptarie-utbildningen kan man inte använda i Danmark. Vice versa. Skruttilutt!


Annars ångar jag på i högsta växel. Jobbar allt för mycket, men det är allt för bra personalförmåner jag har på telefon-jobbet, att jag bara inte kan säga upp det. Tänk, du kommer på jobbet där chefen genast serverar en lagomt starkt kaffe, och varje dag erbjuder olika slags nyttigheter. Det består i jordnötter, vingummi, haribo, chokladtoppar, gott o blandat, godis-persikor och pringles. Allt efter chefens humör. Och känner ni mig, så är det bara något jag inte kan säga nej till.


Nervositeten inför konserten på måndag har redan infunnit sig i mag-regionen. Cellon, Viktor, ska poleras och putsas imorgon. Mamma o pappa skulle komma i helgen, men nej, så står plötsligt en dum vulkan i vägen. Först kraschar Island deras egen ekonomi, och sen skräpar de ner hela världen. Jo, jag tackar!


Jag har också fått låna en cykel, nu då min cykel har fått glädja en osympatisk rövare. Malin Smetana's-man's svåger är helt fantastisk! Åh, ja! Jag ska flytta mitt i allt! Nu ska jag få bo i ett hus med fyra helhärliga människor, balkong, trädgård, brandtrappa, havsutsikt en solig dag och ett garage till min framtida motorcykel är ett inklusive. Fantastiskt!


Om jag sitter i mörkret, är HERREN mitt ljus.
Mika 7:8b

En härlig dam!

Vi hade orkester ikväll. Som alltid, en upplevelse. Min sidoman och jag har i tre månader sagt att det är länge innan konsert, men idag fick vi chock över att det är mindre än två veckor till den stora Dagen. Kvällens övning gick över förväntan, kanske på grund av att vi för kvällen fick en gäst dirigent och solister till vår repertoar. Dirigenten snackade förståelig danska och inte med en polsk brytning som vi till vardags ska försöka förstå. Detta var en stor glädje för orkesterns äldsta medlem. En ca 75-årig dam som kommer med kommentaren "Han viftar helt klart annorlunda, men jag kan i varje fall höra vad dirigenten säger. Det är något helt nytt!" Denne charmiga dam hade för övrigt åsikter om allt möjligt. Allt från hur man kunde jämföra bilar med människor och att hennes nya granne är alldeles för tyst.. Att det kanske kunde bero på att han var från england och hon inte kunde förstå utrikiska var helt säkert grunden till att hon inte kunde höra något från lägenheten.. Hon är så komisk utan att hon ens vet om det!Välkommen till konsert!

På väg till himmelen...

En semestervecka går allt för snabbt. Vips säger det bara. Skidresan till Sälen var innehållsrik på många sätt. Se nybörjar-åkare försöka få styr på stela armar och ben, för att sedan gräva fram sina kamrater under granar och snödrivor. När termometern en dag visade +5 grader, så spelade vi spel från morgon till kväll. Först Settlers, men det var allt för upprörande för oss som inte vann. Vinnaren var självklart Niels, som alltid har tur i spel. Vi gick vidare till Multi-Nationell, som slutade med att Niels hade 1,5 miljard i aktier och kontanter, och vi andra bankrutt. Tillslut blev det med Ticket to Ride, som vi klarade att vinna över spelmästaren.

Färjan mellan Göteborg - Frederikshavn tillbringades på barnavdelningen. Det började med att vi skulle fördriva tiden med lite bordfotboll, men slutade i en riktig kamp. Som tur var hade jag som Niels som medspelare och självklart vann vi kampen och fick gratis coca-cola i fri mängd resten av båtturen.

Annars klarade vi oss utan benbrott. Vi tyckte att det var nog med en stukad tumme, ömma revben, vridet knä och ett hål i huvudet som skulle limmas ihop.


Bildbeviset på att det inte alltid såg så galant ut..

Alla medresenärer: Janni, jag, Martin, Cecilie, Linda, Søren, Niels och Jacob.

Danskarna har en lite annorlunda skid-stil och teknik =)


Som en bonus på en semester är jag också, för en vecka, mycket stolt ägare av Sørens röda och mycket fina Peugeot! Det är kanonlyx med bil och man blir enormt lat. Billånet kommer faktiskt rätt lägligt då jag i går upptäckte att min cykel är stulen. Min och min.. cykeln är egentligen min systers. Jag lånar den bara. Det är för övrigt en dummer som kört in i min bils sidospegel. Ja, min och min. Den är ju Sørens, så det var då inte skojigt att avlägga rapport.


Men vi har vårt medborgarskap i himlen,
och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare.
Fil 3:20

Den himmelsång som går på repeat hemma hos mig är sången "Till himmelen":
Men om du frågar mig, vem jag är, vart jag längtar
och vart jag ska resa TILL HIMMELEN(!), jag är på väg,
och närmar mig för varje steg. Ja, allt jag vet, är att en dag,
så är jag där, i himmelen.
Då ska jag möta alla dem som redan hunnit ända fram,
och allt som jag drömt har jag för alltid, till himmelen...