RSS

Morgonstund har guld i mun, efter tre koppar kaffe!

Jag har inga föreläsningar, what so ever, idag. Klockan är 07:31 och jag sitter utanför universitetsbiblioteket, och det är en hel halvtimme innan dörrarna är öppna! The geni is en aning överambitiös!!

Vi har ett geni i familjen!

Efter ett alldeles underbart läger i Silverdalen, återgår vardagslivet med dess vanliga charm. Med två tentor avklarade, börjar två nya kurser. Ännu mer biologi, men också fysik! Visste ni att ni har 8 kilometer luft bärandes på våra axlar? Det är verkligen tungt att bara leva! Eller att dammsugare inte borde kallas dammsugare? Nej, det finns inget sug i en dammsugare. Dess rätta namn är tryck(sug)are, då alla dammpartiklar i själva verket trycks in i "dammsugaren" på grund av avsaknaden av motståndstryck i själva dammsugaren. Ja, det är mycket varierad kunskap som ska in mellan öronen, men måste alltså säga att det går rätt så bra. Det bästa är belöningen - och ibland överraskar man till och med sig själv! För idag fick vi resultatet av Matematik D - kursen! Och tro det eller ej; jag hamnade inte på den sida jag fruktat för en vecka, utan den något mer säkrare position, där man med gott samvete kan skryta hur mycket man vill, över vilket geni man är!! Nästan så man grämer sig att man gjorde ett par slarvfel, som resulterade i att man inte spikade provet.

Menmen, jag är glad ändå. Nej, inte helt sant. Jag flyger bland molnen, när jag skuttar runt med tom kaffetermos på väg till bilen, när skoldagen är slut. Att det har snöat nästan en decimeter gör absolut ingenting. Utan handskar börjar jag klä av bilen, nynnandes och känner mig som universitetet's lyckligaste flicka. Men när så snön är borta och därmed något lättare kan urskilja bilens konturer, inser jag att det inte är "min" bil!! Jag brister ut i ett asgarv, och hittar den rätta bilen två platser bort. Vilken ljuvlig syn detta måste ha varit för ägaren till bilen mellan "min" och den jag trodde var "min", som turligt nog fick se hela akten.

Tentamen..

Med lektioner hela dagarna och extremplugg alla kvällar, är det inte mycket tid över, till varken en liten morfar, eller kravla runt i grottor, som jag med säkerhet, hellre vill göra! =)

Men för att avlägga lägesrapport; Jag har i nio veckor läst Biologi A och Matte D. Helt fantastiska ämnen!! Ja, om man nu tycker det är kul att studera grönlav, gräva fram olika jordskikt mitt i snöstorm, och sen fiska upp kräldjur när händerna blivit lagomt segmenterade. Matten är okej, genomgångarna går i 120 km/h, varje minut är beräknad enligt planeringen till att räkna X antar sidor. Nu är fem block nedklottrade med alla möjliga otydliga tecken, pennor förbrukade och jag är inne på mitt andra sudd. Hm, kanske dags att investera i svart krit-tavla istället. Det borde i varje fall vara mer ekonomiskt. Hänger du själv inte med, ja, så visas ingen barmhärtighet! Studentlivet - visst låter det fantastiskt?! Välkomen ombord!
Så efter nio veckor, bör man helst ha lärt sig både vem det klonade fåret-Dolly är och kunna svaret till 1+3 = ERROR. Om du vet det eller ej, så är det ändå tentamen-dags!

När man sitter utanför tentamen-lokalen, känner man sig inte annat än vakumförpackad med all livsonödvändig information. Jag menar, det är ju inte varje dag man får möjlighet att skryta om hur benfiskar skiljer sig från broskfiskar, vem kom först och hur mycket mikroprocent kväve pukstockslaven egentligen kan tåla. Ja, viktiga frågor kräver seriös eftertänksamhet. Eller att nydalasjöns vatten egentligen bara är fiskpink! Tacka Dödahavet
som inga fiskar har och ha så trevligt ni som plaskar runt i Nydala!!