RSS

Nya kurser

Så är det nya kurser med nya tag. Nya kurser betyder delvis nya kurskamrater, och det innebar även ett återseende av en klasskamrat från gamla tider, det vill säga både förskola och högstadium. Riktig trevlig överraskning!

Snart har man avklarat första veckan. Man har alltid en tendens att tycka första veckan är svårast, för att det är nytt tema, nytt tankesätt och kanske ny lärare också för den delen. Men tidigare erfarenhet visar att när man kommer till vecka två, är det plötsligt den veckan som var svårast.. sen tredje veckan, och fjärde, o.s.v. Men hittills har det faktiskt inte varit så pjåkigt. Det kan ju faktiskt rent av vara väldans intressant med föreläsning. Ja, i fysik har vi fått lära att en militärmarch i djupsnö kan demonstrera totalreflektion och i kemi ska man akta sig för att ge en höna lite bröd med bonus-ingrediensen kalium. Jovars, det blir ett trevligt fyrverkeri med fjädrar åt alla håll, men jag tror inte hönan skulle uppskatta att vara underhållaren under den förutsättningen. =)

Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er
också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

Fil 1:6

4 kommentarer:

Anonym sa...

Å MARIA!!! Jeg savner dig viiiiiiiiiiiildt!! Skal du ikke snart skrive en blogginnlegg om vore sindsyge ideer og tanker?! Holder ekstremt meget af dig!! Kan du ikke komme og besøge mig her snart? ;)

mb

m.andertun sa...

Min darling! Jeg vil komme nu med detsamme, ikke en sekund senere, men du ved, at det er lidt svärt. =) Skrive om våre sindsyge ideer og tanker? Ih, det er så mange, at jeg ikke ved, hvor jeg skal begynde. Men vi kan ju fundere lidt over hvor vi skal rejse hen i sommer?! Jeg har en masse forslag! Vi snakkes. =)

Linda sa...

Hej!
Läser du farmakonomuddanelsen eller läser du till farmaceut?

m.andertun sa...

Hej Linda,
Jag läser till farmaceut (apotekare). Farmakonomuddannelsen är den danska utbildningen som man närmast kan likna vid den svenska 'receptarie', men samtidigt inte. Du kan till exempel inte läsa till farmakonom i Danmark, och få svensk legitimation som receptarie i Sverige. En (hel) del kompletering behövs, så det är lite komplicerat mellan länderna.. =)

Skicka en kommentar