RSS

Uniaden!

Uniaden - ett vackert koncept. Under sex timmar får olika företag riva och slita i universitet's studenter. För företaget är det en guldgruva att få fatt i studenter, på deras hemmabana, och stjäla deras dyrbara tid. Och oss, studenter, som inte förstår bättre än att strömma dit, kommer av den orsaken att ryktet säger att det finns gratis-grejer att tillgå. Det får i varje fall mig till att komma dit. Gratis - det är gott, det!

Föreställ dig scenariot: Vid minsta tvekan hos studenten kommer företagaren fram: Heeeej, vad läser du? Om det nu råkar vara en utbildning som passade företaget, men där studenten inte är speciellt intresserad, måste man ändå av artighetsskäl stå kvar i ett par minuter. Under den tiden hinner man både äta två och tre dumle, gissa kilopriset på en H&M skjorta, le lite och sen mumla att ens föreläsning börjar om fem minuter. Men innan man hinner fly, blir man genast indragen i nästa monter. Åh! Där fanns det både kaffe och kaka! Frestelsen är för stor och så går ytterligare minuter, som istället kunde användas till så kallat studerande.

De studenter som är i desperat behov av gratis-grejer, men inte har ens en sekund över till överflödigt prat har en skrämmande taktik. I praktiken går det till att dom totalt fokuserade, rusar in i montern, griper tag i en näve godis, pennor eller dylikt och sen försvinner snabbt som ögat. Själv står man kvar och nästan ska be om ursäkt för personens uppförande..

Måste säga att några företag har hajat vad som behövs för att dra till sig studenter! Dom har nämligen de produkter som studenterna alltid saknar. Kanske kommer de själv ihåg den ständiga inköpslistan, rangordnad efter prioritet, och som man aldrig blev färdig med, för när man kom halvvägs tog alltid pengarna slut. Det kan både vara frukt, kosttillskott, handsprit, putsduk, sportflaska, reflexer och lypsyl för att inte tala om de klassiska karameller och reklampennor.

Som student, måste jag ändå säga att jag är mer än tillfreds! Ja, det är roligt att delta i tävlingar - om man vinner! Speciellt roligt är det om man vinner något man behöver. Förutom allt det ovannämnda, har jag både vunnit tennisboll, måttband, periodiska systemet på matta och ett paket Data Copy. För att få data copy paketet krävdes att man vek ett flygplan, som man senare skulle flyga in i ett hål, och det var ju ingen konst alls. Om jag hade varit med i lilla sportspegeln. hade jag garanterat fått tio poäng. Än en gång: Gratis, det är mer än gott!

2 kommentarer:

Anonym sa...

1. andertunare vinner alltid! grattis!
2. dina blogginlägg är bäzt.
3. jag hoppas att den här kommentaren kommer fram. du brukar annars, som bekant, bara RADERA mina kommentarer. uselt. lågt. OVÄRDIGT.

LOVE!

Frk Andertun sa...

Men gullet! Tack för din glädjande entusiasm. Trodde inte jag hade ärvt vinnar-generna som övriga medlemmar i familjen fått, men ibland så har till och med jag tur.

VARFÖR ska du jobba just denna fredag av alla fredagar?? I will be so lost without having you by my side! Jag sörjer djupt.

Förlåt att jag tidigare bara behållit dina glimrande kommentarer för mig själv. Men liksom du försökt vidga mina vyer, så tillåter jag nu även att DINA kommentarer blir offentliga för hela världen.

Pözz and PEACE, min vän!

Skicka en kommentar