RSS

Dagen heter Effektiv!

Effektiv så nanting var denna dag! Tvätta tre tvättar, jobbat 11 timmar, varit till sjukgymnast, lämna in ansökningar till studier i Danmark, varit på konsert, och till slut komma en aning försent till ungdomsmötet.

Konserten var det bästa. Jag blev bjuden till en konsert med Århus Symfoniorkester, av en i den orkester jag spelar i (århus amatör symfoniorkester). Gratis konsert kan man ju inte tacka nej till så jag var stormförtjust. Bara se ens egen orkesters dirigent, nu sitta bland musikerna, och spela med de riktigt stora pojkarna var en upplevelse. Det spelades bl a Mozart och Stravinsky's Le Sacre du printemps. Lite märkligt, jag brukar inte tycka om Mozart, men denna Pragersymfoni, nr. 38 fick både håret att resa sig och ögonen att tåras. Nu en annan grej - Denna konsertens dirigent såg ut som en trasdocka. Japp - och det är alltså positivt menat. Han såg da väldigt charmig ut i sitt lite för långt hår som spretar lite och en frack som en aning för stor. Som om han inte varit utanför ett musikrum i flera månader. Hm, det låter kanske negativt, men det är det alltså inte. Han var extremt pedagogisk för att vara dirigent på så hög nivå. Men ren underhållning att se han spreta både med armar och ben och samtidigt hålla styr på samtliga 80 olika musiker. Men han gjorde det riktigt bra! Det är första gången jag hör Stravinsky's Sacre live. Man ska också höra den många gånger innan man börjar tycka om den. Precis som den allra första gång som den spelades upp var den århundrades katastrof-konsert. Men nu räknas det som ett av Stravinsky's mästerverk. Att det då berodde på en tondöv och omusikalisk koreograf, enligt Stravinsky, hör kanske också till saken.

Till ungdomsmötet kom jag så lagom till fikat, men fick guldkornen från predikan förklarat, så det var ju bättre än ingenting. Som sagt.. det är inte varje dag man är privilegierad..

Så till slut ska jag bara hinna med att baka ett par kakor till nästa veckas semester. Jag ska på skidresa! Verkligen härligt att få en mini semester igen. Det kommer lägligt då jag har så mycket att göra nu för tiden och arbetsskadan i ryggen fortfarande rapplar lite. Men tänk, åtta dagar ledighet är ju alldeles underbart! Så är jag säkert pigg och klar till att jobba Annandag påsk. Den tiden, öh.. den glädjen.


Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er.
Närma er Gud, så skall han närma sig er.
Jak 4:7b-8a


1 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk at du er så positiv Maria!! Det blir herlig å komme litt vekk og stå op ski, det er jeg sikker på! Jeg skal nok sørge for at verken hjemmepleien eller Århus forsvinner mens du er vekk..eller Sermo for den saks skyld :) Jaja, det er supert altså! Nå er det virkelig vår - og jeg kjenner hvordan gleden bobler frem! Jeg syklet bort til Netto, og bare den lille turen fikk meg til å synge av full hals; blomstene spirer, fuglene synger, lortekattene tripper over veien, og matematikken skal få vente to uker!!

Kommer til å savne deg masse Maria - god tur og pass godt på alle de kjære vennene våre, spesielt Martin :)

Nå skal jeg lage middag til Martin, og så skal vi feire bursdagen hans - pakken hans har jeg pyntet med twist, så nå tror jeg han blir glad. På søndag reiser jeg til Vejle og blir der noen dager!! :D

Glad i deg Maria - må Jesus være med deg og dere alle! Vi ses - her eller i himmelen! Klem

mb

Skicka en kommentar