RSS

Århus igen..

Den egentliga innehavaren av denna blogg har varit på villovägar, och under tiden övermannats av klåfingriga utlänningar som reviderade innehållet radikalt till ett språk som tyvärr inte kan förstås av mer än 5,5 miljoner i hela världen. Så nu då innehavaren har fått kontakt med jorden igen, återgår vi till ett lite mer förståeligt skrift. Jag beklagar eventuella missförstånd på de skyldiga vägnar.

Barcelona var en helt fantastisk stad, och en vecka är alldeles för lite att upptäcka den fina staden. Men det kan varmt rekommenderas! Vandra i parker (observera plural), leka tafatt i en labyrint park, gudstjänst i La Sagrada Familia, volleykamp i hamnens strandkant, shopping, fontän som aldrig vill spruta vatten, spanjorer som bara kan kommunicera catalanska, bara metron var en upplevelse. För att inte tala om cykelturen i Barcelonas trafik mentalitet "störst eller stressigast kör först". Men det var inte utmaning nog. Vi skulle också köra scooter i den vansinniga trafiken. Lättare blev det inte, då den enda erfarenhet vi hade inom den typ av fordon är i form av cykel! Men man ska göra det svårt för sig. Det blir mycket mer action om man inte har karta, och ska köra till berget Montserrat, 30 km utanför staden. Första problemet mötte vi i en trafikerad rondell med fem filer, där en kör innerst, en plötsligt ut ur rondellen, och jag är helt vilsen - kör varv efter varv för att hitta de andra. Sen hamnade vi plötsligt på motorvägen, och den körde vi på timme efter timme. Kallt för benen!! Det tog lite längre tid än vi beräknat med, så när vi kört i fem timmar, kunde vi fortfarande bara se det på avstånd. Men då solen gick ner insåg vi att vi blev tvungna att köra hem utan bergsbestigning.

Och Lang Lang! Som Mette skrev tidigare: Ja, man är som nyförälskad. Vilken fenomenal musiker, hans inlevelse i den, och dess utstrålning. Ja, till och med de svarta skorna blänkte! Helt klart värt dess pris!

Annars var det en resa som innehåller det man brukar göra på semestrar; Mette skrämmer torgets fåglar, jag går på skattjakt i stadens alla mynttelefon automater. Alla är självklart med på att stå utan att hålla i sig i tunnelbanan. Vi hjälps åt med att hålla humöret uppe när skosulan är utslitt efter allt gående genom att istället slita ut stämbanden.




Tack vänner för alla samtal, andakter, och upplevelser, ja - en oförglömmlig resa!




.. och Gud ske tack för en fantastisk resa och att vi kom levande hem!



8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg bare eeeeeeeeelsker det første billedeMaria! Hvor blev det bare godt! Bare så synd at hovedpersonen himself mangler..Jaja..nu ved alle det; jeg savner Francesco..:S

Det skal jo nok gå.. Vil ellers bare lige sige at jeg HOLDER VILDT MEGET AF DIG MARIA! DER FINDES INGEN SOM DIG!

VI SKAL NÅ HJEM, BEGGE TO - DER ER JO EN DER BÆRER OS!

mb

Thomas sa...

Jag har faktiskt själv varit i Barcelona. Världens vackraste stad? Det skulle inte förvåna mig.

Frk Andertun sa...

mb: Ja, jeg önsker vi kunde kidnappe Francisco, ta han hjem till Århus, så han også kan ordne mit internet =) Det var ju en af de ting han kunde finde ud af.

Thomas: Okej, kanske inte den vackraste av alla, men det är svårt att hitta en finare stad. San Fransisco kanske.. =)

Anonym sa...

Ja, skal faktisk Skypa med Francisco nå, han kommer kanskje i påskeferien... Da er jeg jo alene tilbake i Århus, mens dere drar til Sverige..men hva; vi skal nok få det sjov:)

Og, takk for i aften! Superduperfilm med superdupervenner - kan ikke bli bedre vel! :D Klem

mb

Anonym sa...

Skal du inte uppdatera snart? Hva langsam du er! Få upp farten Maria!

Søren T

m.andertun sa...

Rolig nu Sören. Det kommer snart =) Jeg har ju lidt travlet nu for tiden.. =)

Anonym sa...

Vil bare lige sige; jeg holder af jer mine venner!
Gud velsigne jer - Han er med i både nemme og sväre dage!

mb

Anonym sa...

Jeg benytter dagen og anledningen til at sige til mine gode venner: Jeg holder af jer alle! Es. 41,10. "Se Herren er nær, om stundom han synes langt borte!"


knus
Mette

Skicka en kommentar