RSS

Vi er i live!

Sá är vi i Barcelona! Helt fantastiskt! Vi njuter av varje dag. Nedresan gick utan större svárigheter, som vanligt förseningar, men vi hade med kortspel, saa vi var nog en större plàga för vára medresenärer än oss själva. Vi hyr en lägenhet pá nästan 60 kvm, hyfsat centralt, och den ska vara inrättad efter spansk standard. Tvá fina sovrum, härligt vardagsrum och fint kök. Alla dörrar i lägenheten är skjutdörrar, inklusive toaletten, sà det ska man vänja sig med. Det var första gàngen vi använder gasspis, det var en spännande upplevelse att fà grillad/eldad spagetti istället för kokt.


Vàr plan är att ha sà roligt som möjligt under en vecka, utan att använda allt för mycket pengar. Sà därför ser vi allt som är gratis. Dvs. parker (inkl. lekparker)! Första dagen gick vi till parken som inte var sà làngt fràn vàr lägenhet, Parc montjuic, och den var helt gigantisk. Andra dagen hade vi fàtt veta att det var en fin park, Parc Guell, i norra delen av barcelona, som inte làg sà làngt ifràn en annan, labyrintpark. Det lät spännande, sà dit skulle vi. Vi ville inte betala för metro, dà det inte sàg ut att vara sà làngt pà kartan. Men vi gick och gick, och när nàgon av oss blev trött, sà började vi sjunga. Enormt underhàllande, och det var nog ett màste dà det visade sig att det làg i andra delen av staden. När vi sà äntligen kommit fram, hade samtliga sà ont i benen att vi tog metron hem. Men vi sparade 5 kronor och fick se gator som ingen annan turist har besökt!


Vi leker soldater pà toppen av Parc Montjuic




Idag var vi pà en mässa i Sa Grada Familia, kyrkan som aldrig blir färdigbyggt. De började bygga pà den under 1890-talet, och de beräknar att den ska vara klar om ja.. ca 30 àr..

Nästkommande dagar väntar bl a La Rambla (gàgata) och konsert med Lang Lang. Wei!



0 kommentarer:

Skicka en kommentar