RSS

Home sweet home!

Plötsligt är jag hemma igen. Det är härligt att komma bort från storstans mullret, men det bästa är nog att ha skog och åkrar runt huset istället för nyfikna trottoar-människor som alltid ser in i min stora lägenhet.

Tanken var egentligen inte att komma hem mitt i hösten. Men jag inser ju att det blir aldrig som man tänkt sig, men det är också helt fint. För det gör att man gör mycket fler impuls-grejer. Och det är rackarns skoj! Det hela började för 39 timmar sedan, då jag bokade sista minuten flygbiljetter hem. Sedan avlöste det ena, det andra. Packning, städa rummet, tvätta kläder, laga mat, gå på café med kusin Ulrika, skrämma livet ur en främling på gatan då jag av misstag gick rätt in i honom. Sist på eftermiddagen kom Niels på besök. Jättetrevligt Det blev lite senare än vad jag trott, för vipps var klockan 4 på natten och dags för ta tåget till Helsingör för min del. Stackars Niels som vid det laget skulle ta tåget hem till Aaborg och sedan ha föreläsningar hela dagen.

För- och eftermiddagen tillbringade jag i skåneland, där jag agerade glo-besökare på syster och svågers arbete. Jag prövade också mina dolda talanger som cheerleader, men ännu inget genombrott i sikte..

Hurra för att det finns flyg!!! Snacka om att det bara är slöseri med tid att ta tåg eller buss då man ska ända upp till Norrland. Det är också enorm frihet att bara vara hemma så länge man har lust och när jag vill tillbaka till Århus, bokar jag bara flyget dagen före, eller varför inte, samma dag som man flyger. Helt och hållet smart! Man slipper tänka så långt i förväg, vilket också minskar risken för att planen hinner ändras.

Nu har jag gäspat tre gånger den sista minuten och sängen har aldrig sett så inbjudande som nu. God natt folkens!

I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Psalm 4:9

0 kommentarer:

Skicka en kommentar